Нетаняху: Обвиненията в подкуп са „лов на вещици“, за да бъда свален

Израелският премиер Бенямин Нетаняху нарече обвиненията в корупция „лов на вещици“, предназначени да го свалят, след като главният прокурор обяви плановете си да повдигне обвинение срещу него.

В изявление по телевизията няколко часа след съобщението на главния прокурор, Нетаняху каза, че въпреки обвиненията, планира дълго време да бъде министър-председател.

„Левицата знае, че не може да ни победи в изборите, така че през последните три години те извършват безпрецедентен лов на вещици, който има една цел: да свали дясното правителство, което ръководя“, каза той.

Съобщението на главния прокурор идва преди изборите на 9 април, в които Нетаняху е изправен пред тежко предизвикателство от центристкия политически съюз, воден от бившият шеф на Израелските отбранителни сили, Бени Ганц.

Партията Ликуд на израелския премиер Бенямин Нетаняху отхвърли обвиненията в корупция срещу него и нарекоха акта „политическо преследване“.

„Едностранното публикуване на изявлението на главния прокурор само месец преди изборите, без да се дава възможност на премиера да опровергае тези фалшиви обвинения, е явна и безпрецедентна намеса в изборите“, заявиха от дясната партия.

- реклама -