Нещо невиждано се случва в Белия дом по време на инагурацията на Тръмп

Около 100 души от техническия персонал ще изнесат от Белия дом вещите на Барак Обама и ще доставят багажа на Доналд Тръмп, съобщават американските медии.

Операцията трябва да се проведе в най-кратки срокове

Тя трябва да приключи, докато Обама и Тръмп са на церемонията по встъпването в длъжност на президента на САЩ в Капитолия

Обама и съпругата му Мишел вече изнесоха голяма част от нещата. Включително произведения на изкуството. Те ги закараха в къща във Вашингтон, окръг Колумбия, където планират да се установят. Окончателното пренасяне обаче ще приключи във времето, когато двойката напуска Белия дом.

Сутринта в деня на инагурацията Обама ще се сбогува с персонала на Белия дом

Веднага след това започва да се променя обстановката в дома, до най-малки детайли. Например, семейство Обама, привърженици на здравословния начин на хранене, винаги държат ябълки и бадеми в Овалния кабинет. Тръмп обаче обича бързо хранене, така че може вместо плодове и ядки, купите вероятно ще са пълни с чипс.

Резиденцията трябва да бъде готова да приеме президента и семейството му в същия ден на встъпването му в длъжност.

Новият президент има право да украси стаите по свой вкус. Например, Тръмп възнамерява да замени сегашните тъмночервени завеси в Овалния кабинет с различен цвят. Персоналът на Белия дом отказа да коментира съобщенията, че бъдещата първа дама и бивш модел Мелания Тръмп ще превърне една от стаите във фризьорски салон и гримьорна.

- реклама -