Неофициално: Ще има балотаж на местните избори в Благоевград

Частични местни избори се проведоха в Благоевград днес. За първи път – по новите изборни правила. В 120 от общо 140 секции вотът беше изцяло машинен. Дали заради това или по друга причина избирателната активност в града и селата от общината през целия ден беше рекордно ниска.

До последно избирателната активност беше много ниска. Малко над 27% е тя, което е антирекорд според хора, които в последните 15-20 години следят и се занимават с организацията на избори. Те казаха, че досега не си спомнят толкова ниска избирателна активност.

Няма нито един сигнал или жалба за нарушение на изборното законодателство. Машините навсякъде работеха без проблем. Общинската избирателна комисия вече започна да обработва протоколите и флашките от машините. Много бързо се осъществява тази обработка, само за 15-20 минути документите са приети и секционните комисии са свободни да си ходят.

Притеснени и неспокойни дали ще се справят с гласуването. Така днес пристъпваха към изборните секции част гласоподавателите в Благоевград.

Дали жителите на Благоевград са избрали кмет на първи тур или следващата неделя ще има балотаж, ще стане ясно утре сутрин.

По неофициална информация балотаж ще има. Той ще бъде между двама кандидати – единият, издигнат от политическа партия, а другият – независим.

- реклама -