Снимка: 24 часа

Нено Димов остава ареста, реши и втори съдебен състав

Бившият министър на екологията Нено Димов остава в ареста. Това реши Апелативният спецсъд. Димов обжалва най-тежката мярка, която му наложи миналата седмица спецсъдът. Окончателното решение е взето с два на един съдийски гласа. То е подписано с особено мнение от Даниела Росенова. Според нея няма опасност, ако Нено Димов бъде освободен, да извърши ново престъпление или да се укрие.

Димов е обвинен в качеството си на министър на околната среда и водите за умишлена безстопанственост, довела до водната криза в Перник. Според прокуратурата той не е изпълнил задълженията си да прекрати подаването на вода за промишлени нужди, въпреки че е бил информиран, че притокът в язовир “Студена” е значително по-малък от разхода на вода.

Определението на апелативният съд е окончателно и не подлежи на обжалване. Димов обаче има право след 2 месеца да подаде нова жалба срещу задържането си под стража.

На днешното заседание стана ясно, че бившият министър не е искал да присъства на делото, но въпреки това е бил докаран от съдебната охрана.

- реклама -