Николай Ненчев, Анастас Герджиков, Невяна Митева

Ненчев: Радев раздели нацията и отблъсна хората, Герджиков е човек на ценностите

Председателят на БЗНС Николай Ненчев с призив за подкрепа за кандидат-президентската двойка Анастас Герджиков – Невяна Митева. В страницата си във Фейсбук той аргументира решението партията му да подкрепи независимия кандидат и написа:

„Герджиков е човек на ценностите и просвещението!

Обръщаме се към вас, съмишленици и демократи, които защитихте с позицията си и с гласовете си през годините на преход правото на България да е свободна и демократична държава, пълноправен член на Европейския съюз и на НАТО.

Преди повече от месец БЗНС подкрепи независимите кандидати за президент и вицепрезидент Анастас Герджиков и Невяна Митева. Днес най-големият ни враг е политическата апатия към случващото се в държавата ни. Изправени сме пред кризи, които умишлено бяха режисирани и разиграни от властовите амбиции на ретроградни управленски кръгове. Виждаме как левите сили, в основата на които са бившите комунисти, успяват чрез нова стратегия да се завърнат в управлението и да завладеят държавата.

Българското общество вече все по-добре осъзнава, че е на път да се превърне в жертва на политическия радикализъм и на алчността на кандидата на БСП – одобреният и от Кремъл, Румен Радев. Неговата битка е компроматната война и грубата пропаганда. С тях той раздели нацията, отблъсна активните хора от политиката и срина доверието в институциите.

В неделя, 21 ноември сме изправни пред избора – кой би бил по-добър президент на Р България. Действащият Р. Радев, който се стреми да обсеби цялата власт и предаде дори партията, която го е издигнала, или Анастас Герджиков, който ще се опита да обедини нацията и да охлади разрушителните страсти на противопоставянето.

На България е нужен държавен глава, който да внесе мир в отношенията и народовластие в президентската институция. Нужно ни е просвещение, а не война, съзидателност, а не разрушение, справедливост, а не реваншизъм.

БЗНС призовава всички български граждани да излезем и да защитим

социалния мир, демокрацията и европейския път на България. Гласувайте за проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева!“

- реклама -