цирк

Немски цирк развъртя супер бизнес – буркани с лъвски фекалии

Новината може да звучи като първоаприлска шега, но немският цирк Circus Krone от Мюнхен, основан през 1905 г., започва да продава стъклени буркани с необичайно съдържание – лъвски изпражнения. По пет евро всеки.

Според агенция ДПА от цирка твърдели, че фекалиите на лъвове („Löwenkot“) могат да бъдат използвани като естествено средство за плашене на различни животни.

Например на бездомни котки от къщи или земя, както и белки – от паркинги. Известно е, че белките много обичат да се катерят под капаците на колите и да гризат маркучи и проводници там. Според немския клуб ADAC повече от 230 хиляди шофьори откриват подобни изненади в Германия всяка година.

Миризмата на „царя на животните“ трябва да отблъсква неканените гости.

Търсенето на новия цирков „сувенир” и екологично чист продукт надхвърли всички очаквания. Според дирекцията циркът просто е бил залят с искания. Ще е необходимо обаче да отидете лично за бурканите или да организирате доставката сами – те няма да изпратят необичайната стока по пощата, за да не причинят случайно неудобство за пощальоните и куриерите.

Бурканите не се продават в самия цирк, а в близост до Мюнхен в Circus Krone-Farm , където са настанени животни, които са се пенсионирали в артистичен план. Приходите ще бъдат изцяло насочени към поддържането на тези животни. Във фермата почиват и циркови животни по време на паузи между турнета и представления.

- реклама -