мода

Немски дизайнери шокираха Ню Йорк с разкрепостената си мода – ВИДЕО, СНИМКИ

Германците са едни от най-сексуално разкрепостените нации в света и това е добре известен факт. Който даде отражение дори и в модната индустрия.

Немско модно дуо, стоящо зад бранда Намила обаче буквално шокира зрителите на Седмицата на модата в Ню Йорк, като показа дрехи, украсени с бродерии на ….женски гениталии.

Вдъхновени от Бъбривите бижута на Дени Дидро

Френският философ издава „Les bijoux indiscrets“, в превод „Бъбривите бижута“ анонимно през 1748 година. Това е алегория, в която представя крал Луи XV като султана Мангогул от Конго, който притежава магически пръстен, който кара женските гениталии, наричани бижута да говорят.

Дизайнерите обясняват, че са направили колекцията за да обърнат внимание на ниското сексуално образование, което продължава да бъде табу, независимо от бума, който изживява порнографската индустрия.

„Трябва да спрем да гледаме на секса като на нещо тайно, като табу. Време е да започнем да го възприемаме като нещо естествено, което е част от нашия живот. Младите хора трябва да бъдат образовани във всички аспекти на сексуалността и удоволствията, които сексът носи. Когато създаваме здравословна сексуална култура, тогава порнографията няма да уврежда толкова много младите поколения“, мотивират колекцията си от Намила.

Дали имат право – преценете сами като разгледате моделите в галерията тук:

- реклама -