Камелия Нейкова, избори, машини, ЦИК
Снимка: Кадър БНТ

Нейкова за исканата оставка на ЦИК: За двата месеца си свършихме работата

По отношение на искането за оставка аз смятам, че ЦИК за двата месеца успя да свърши своята работа.

Това заяви пред БНТ председателят на ЦИК Камелия Нейкова.

„Смятам, че успяхме да организираме провеждането на изборите, не смятам, че сме се провалили, има какво да се желае, аз също смятам, че по отношение на гласуването извън страната ЦИК трябва да положи максимално усилия при следващи избори, да подобри организацията“, каза Нейкова.

По отношение на организацията с приемането на протоколите от секциите извън страната Нейкова каза, че от години има затруднение до някъде заради наличието на т. нар. междинно звено, „създава се един временен комуникационен пункт, където пристигат всички сканирани протоколи“.

Председателят на ЦИК каза, че ще бъде направен анализ най-вече на времето, на движение на документите и всичко възможно да се подобри тази част от дейността.

„Да се скъси времето, през което тези документи от съответната СИК постъпват в този временен комуникационен пункт, от него към ЦИК и обратното към секционните комисии“, каза Нейкова.

Според нея не трябва да се допуска при следващите избори толкова членове да чакат т.нар. освобождаване, за да могат да напуснат изборното помещение.

- реклама -