Неизвестен стреля в клуб в Германия, двама са убити (СНИМКИ)

Двама са убити и четирима са ранените при стрелбата в нощния клуб в град Констанц, югозападната част на Германия, предаде АФП.

По-рано ТАСС съобщи, че гост на заведението открил огън срещу посетителите снощи, цитирайки полицията на провинция Баден-Вюртемберг, без да предостави значителни подробности. Първоначално нямаше данни за жертви, а телевизионният канал SWR отбеляза, че в резултат на инцидента има „няколко ранени“.

По информация на ТАСС, нападателят е единият от двамата загинали.

Според полицията, 34-годишният мъж убил един човек и ранил други четирима.

След това той се опитал да избяга, но се сблъскал с органите на реда на входа на нощния клуб. Заподозреният бил прострелян и по-късно е починал в болница. Не се посочват мотиви за деянието му.

Германската полиция съобщи, че не вярва стрелбата в нощния клуб в германския град Констанц да е била терористичен акт.

Започнато е разследване по случая.

Новината идва само два дни, след като Германия бе поле на друго нападение – в северния пристанищен град Хамбург. В петък един човек загина, а няколко други бяха ранени след атака с нож в супермаркет. Директорът на магазина разказа пред „Билд”, че извършителят е започнал да „ръга всички наред“, крещейки междувременно „Аллах е велик!“. След извършеното престъпление мъжът избягал от магазина, но свидетели видели накъде е тръгнал и сигнализирали полицията. Така той бе задържан.

Кметът Олаф Шолц каза, че нападението е било мотивирано от „омраза“. „Вбесен съм от ужасната атака, която отне живота на един гражданин на Хамбург днес. Това, което най-много ме ядосва е, че извършителят е човек, който е поискал защита от Германия, а после обърна омразата си срещу нас“, каза той.

Думите на Шолц до известна степен потвърдиха твърденията на някои германски медии, които съобщиха, че нападателят е 26-годишен мъж от арабски произход, който е пристигнал в страната в търсене на убежище. Първоначално вестник „Тагесшпигел“, разкри, че става дума за палестинец, но по-късно хамбургската полиция съобщи, че мъжът е ислямист от Обединените арабски емирства.

Вчера германската полиция съобщи, че заподозреният действително е бил известен на властите като ислямист.

„Той е известен като ислямист, но не и като джихадист“, каза вътрешният министър на провинция Хамбург Анди Гроте. По неговите думи, макар и да има признаци на ислямистки мотив за нападението, заподозреният е страдал от психологически проблеми и това ще се разглежда като една от причините за атаката.

- реклама -