Недoволство срещу митрополит Николай

Над 800 души вече са се подписали под петиция, инициирана от граждани на Асеновград с искане Пловдивският митрополит Николай да бъде отстранен от длъжност  и срещу него да бъде образувано църковно-наказателно дело.

mitropolit nikolaiПовод за подписката е възмущението на миряните от града от поведението и действията на Негово Високопреосвещенство. Хората недоволстват от  финансирането и дотирането на Православната духовна семинария в Пловдив, назначаването на сина на архиерейския наместник в Асеновград отец Стилиян в Рибната църква – най-популярния храм в града и лошото отношение към отец Тодор, служил в нея дълги години.

След като петицията набра сила, миналия понеделник организаторите са потърсени от името на митрополит Николай с предложение да спрат подписката в интернет, срещу което ще бъдат удовлетворени всичките им искания. Епархийският съвет, на който това е трябвало да стане, е бил същия ден следобед, но без да бъде изпълнено обещанието.

ribna curkva1
Рибната църква- Асеновград

Най-болно за асеновградчани е отношението на митрополита към отец Тодор. Рибната църква, в която той служи е най-оживената в района, в нея стават най-много венчавки и кръщенета. Днес асеновградският свещеник е привикан в Пловдивската митрополия.

- реклама -