„Недосегаемите“ свали от върха „Аквамен“

Филмът „Недосегаемите“ сложи край на триседмичната доминация на „Аквамен“ като оглави бокс-офис класацията на Северна Америка.

През дебютния си уикенд на екран продукцията с участието на Кевин Харт, Брайън Кранстън и Никол Кидман, е реализирала 19,5 милиона долара – двойно повече от очакваното.

Триумфът на „Недосегаемите“ в бокс-офиса идва в момент, в който Кевин Харт беше обявен за водещ на церемонията за наградите Оскар, но впоследствие се отказа, след като в социалните мрежи се появиха критики по негов адрес заради хомофобски изказвания в миналото. По-късно Харт заяви, че не изключва възможността да се завърне като домакин на шоуто.

След три седмици на върха „Аквамен“ зае второто място с постъпления от уикенда в размер на 17,3 милиона долара. Въпреки това създателите на филма имат повод да празнуват – продукцията премина границата от един милиард долара в международния бокс-офис.

Трето място в класацията заема филмът „Пътят към дома“ с 11,3 милиона долара приходи.

На четвърта и пета позиция в бокс-офиса на Северна Америка са анимацията „Спайдърмен: В Спайди-вселената“ и трилърът „Еscape Room: Играй или умри“. Приходите от продажбата на билети за двата филма през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада са съответно 9 милиона долара и 8,9 милиона долара.

- реклама -