Неделя е крайният срок изгонените руски дипломати да напуснат България

Неделя е крайният срок изгонените руски дипломати да напуснат Българиял Изгонването на 70 служители на руската мисия доведе до напрежение между София и Москва.

Остават около 24 часа до крайния срок, поставен на изгонените руски дипломати, да напуснат страната ни. В сряда премиерът в оставка Кирил Петков обяви, че 70 служители на руската мисия трябва да напуснат държавата. Причината е информация, че работят за чужди служби, съобщава NOVA.

Това доведе до напрежение между София и Москва, а руският посланик у нас даде ултиматум решението да бъде отменено. В противен случай, тя ще предложи на Владимир Путин мисията у нас да бъде закрита. Това ефективно би прекъснало дипломатическите отношения между двете страни. Срокът за ултиматума изтече в петък. Все още обаче няма решение от страна на Москва.

В неделя изгонените руски дипломати трябва да напуснат страната ни, заедно с членовете на семействата си. Това са общо около 200 души.

Министърът на отбраната в оставка Драгомир Заков заяви, че поведението на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова е недопустимо за дипломат.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено