България - Северна Ирландия
Снимка: twitter.com/northernireland

Неделев обърна с два гола Северна Ирландия

С два гола на Тодор Неделев националите обърнаха с 2:1 Северна Ирландия на стадион „Васил Левски“ в София. Победата е втора за тима на Ясен Петров в световните квалификации. България има осем точки и се изкачи на трето място в групата. Лидерите Италия и Швейцария имат по 14 точки. Северна Ирландия е с пет точки. Следващият мач на нашите е на 15 ноември – визита на Швейцария.

Само преди няколко дни националите паднаха с 1:3 от Литва. Сега те отново не играха особено добре, но поне показаха повече дух. На стадиона имаше около 200 зрители, сред които и президентът на България Румен Радев. Той дори не беше във ВИП ложата. Сред зрителите обаче не беше президентът на БФС Борислав Михайлов. Вместо него на трибуните бяха членовете на изпълнителния комитет на БФС Емил Костадинов и Михаил Касабов.

Ясен Петров направи доста промени – Иван Караджов започна на вратата, централни защитници бяха Андреа и Петко Христови, Иван Турицов и Димитър Велковски бяха другите бранители. Радослав Цонев записа дебют в националния тим, а в атака започнаха Атанас Илиев и Кирил Десподов.

Северна Ирландия поведе с попадение на Конър Уошингтън в 36-ата минута. Първоначално голът беше отменен, но ВАР отсъди, че е редовен. Островитяните имаха много повече удари, но Караджов спаси всичко останало. Освен това няколко отлични атаки на гостите бяха спрени със засади. Нашите се отчетоха само с един точен удар.

България - Северна Ирландия
Снимка: twitter.com/northernireland

Тодор Неделев се превърна в герой с два гола. Той се разписа в 53-ата и 63-ата минута, за да донесе обрата. Първото попадение дойде след пас на Илиан Илиев и удар от границата на наказателното поле. Илиев влезе на почивката на мястото на Радослав Цонев. Вторият гол на Неделев също дойде след далечен удар. Този път топката беше върната към него от Ивайло Чочев.

- реклама -