Не знаете къде гласувате? Проверете тук!

Ако все още не сте наясно къде точно гласувате, има лесен начин да го научите. Проверете тук. В сайта на ГРАО има специален раздел за днешните парламентарни избори. В него можете да проверите в коя точно секция и на кой адрес можете да упражните правото си на вот.

Право на глас на днешния вот имат малко над 6,6 млн. българи, според данните на bTV. Във всички секции с над 300 избиратели ще се гласува машинно. За целта са осигурени 11 013 устройства. За да се пресекат всички спекулации за евентуални изборни манипулации, ЦИК прие, че след края на изборния ден ще се броят 100% от разписките.

Болните от COVID 19 и избирателите в малки секции ще упражняват правото си на вот с бюлетини.

По закон, изборният ден стартира в 7 часа сутринта и приключва в 20 часа вечерта. Възможно е обаче, при наличие на опашки пред дадени секции, там да бъде удължен. Но това не може да е с повече от час – т.е. до 21 часа. Очаква се резултатите от днешния вот официално да бъдат обявени до четвъртък.

Избираме 48-то Народно събрание днес

Днес избираме състава на 48-то Народно събрание. Кои ще са следващите 240 парламентаристи най-вероятно ще бъде официално обявено от ЦИК до четвъртък.

- реклама -