Не ви трябва климатик! Как да охладим стаята в жегите само с вентилатор (Видео)

Не ви трябва климатик! Как да охладим стаята в жегите само с вентилатор. На първо място ще ви трябват няколко пластмасови бутилки. Напълнете ги с вода, като във всяка от тях добавите по три супени лъжици сол.

В летните жеги, когато температурата зад прозореца е извън границите на допустимото, а вкъщи няма климатик, много хора търсят начини да охладят дома си без излишно потребление на електричество. Един от ефективните методи е да се използва обикновен вентилатор в комбинация със замразени бутилки.

На първо място ще ви трябват няколко пластмасови бутилки. Напълнете ги с вода, като във всяка от тях добавите по три супени лъжици сол. Солта понижава точката на замръзване на водата, което ви позволява да създадете леда по-бързо и той да се разтапя по-бавно. Поставете бутилките във фризера за няколко часа, докато водата напълно замръзне, пише fakti.bg.

Когато бутилките са достатъчно замразени, извадете ги от фризера и ги поставете пред работещ вентилатор. За целта може да ги залепите и за самия вентилатор, стига да намерите достатъчно здраво тиксо. Въздухът, преминаващ покрай студените бутилки, ще се охлади, създавайки прохладен бриз в помещението. Този метод е особено ефективен в по-малки помещения.

Вижте още:

- реклама -