Не се презапасявайте! Вижте какви са наличните количества лекарства необходими за терапия при COVID-19

Не се презапасявайте с лекарства, не купувайте антибиотици от аптеките, не се самолекувайте. Това е вредно за вас и вашето здраве, то ще доведе до тежки последици за българския народ по отношение на създаващата се антибиотична резистентност, и така ще изправим болниците пред опасност. Това заяви здравният министър.

На територията на страната имаме достатъчно количества от всички необходими медикаменти, достатъчно количества ремдесивир, вчера пристигнаха 4300 флакона. Днес ще заминат по всички РЗИ близо 2500 флакона, вчера заминаха близо 2000 флакона. Имаме нискомолекулярни хепарини, но ги изкупиха, защото в социалните мрежи се разпространяват терапии, рецепти, лекарства, заяви министър Ангелов.

Страхът води до грешни решения. Днес лекарствата за бременните жени ще бъдат раздадени по аптеките. Антибиотикът не лекува коронавирус, той се назначава от лекар ако имаме усложнение. Започването на антибиотик без причина води до тежки последствия, предупреди министърът. В болниците имаме достатъчно количества медикаменти, лични предпазни средства, каза още Ангелов.

- реклама -