Не се колебайте! Заложете на голата глава!

Обръснете главата си  – това съветват американски експерти, които са установили, че гологлавите мъже са смятани за по-секси, силни и мъжествени, пише в. „Дейли експрес“.

От Американската асоциация по проблемите с косопада отбелязват, че до 35-годишна възраст две трети от мъжете ще се сблъскат с оредяване на космената покривка на главата.

Към 50-годишна възраст оплешивяването вече засяга внушителните 85 процента от представителите на силния пол. Изхождайки от тези факти не е чудно, че разрешаването на проблема с олисяването се е превърнало в доходоносна индустрия.

Оказва се обаче, че мъжете няма защо да се притесняват от загубата на коса – жените в действителност намират гологлавите представители на силния пол за по-секси, мъжествени и властни от събратята им, които все още разполагат с изобилие от косми по главата.

Този тип мачовци е представен от холивудски звезди като Джейсън Стейтъм, ДуейнСкалатаДжонсън, Брус Уилис и Вин Дизел, които гордо демонстрират на екран гладко обръснатите си глави.

Редица теории се опитват да обяснят защо представителките на нежния пол намират гологлавците за по-атрактивни. Според една от тях липсата на окосмяване по мъжката глава е свързана с майчиния инстинкт на жените, карайки ги да мислят за бебета.

Друга теория гласи, че когато не е налично изобилие от коса, за да ги разсейва, жените първо се фокусират върху очите на плешивците. По този начин помежду им се установява по-непосредствена и близка връзка.

Експертите препоръчват мъжете в „междинна фаза“ без колебание да заложат на голата глава. Специалистите напомнят също, че дамите не толерират тупета и сресване на по-дълги косми над оголения участък като средства за прикриване на олисяването.

- реклама -