арест
сн. Фейсбук

Не пуснаха от ареста мъжа на Мария, която бе пребита до смърт

Софийският градски съд остави в ареста мъжа, обвинен, че пребил до смърт 46-годишна жена, с която живеел на семейни начала.

Мария Кокилкова бе намерена мъртва на 8 април, а според съдебните лекари имала множество наранявания по цялото тяло.

Според прокуратурата, свидетелски показания на близки и съседи в течение на години забелязвали следи от насилие по жената, а тя обяснявала, че са ѝ причинени от мъжа, с когото живее на семейни начала, предаде БНТ.

Според прокуратурата мъжът злоупотребявал с алкохол и вследствие ставал агресивен. За това свидетелствала и хазяйката на двойката.

Според адвоката на мъжа не може да се твърди със сигурност дали става дума за убийство, а не за инцидент. Самият той пък подчерта, че „не е убийство, а самоубийство“.

Според предварителното заключение от огледа на трупа, на пострадалата са били причинени: черепно-мозъчна травма, двустранно счупване на ребра, множество хематоми и кръвонасядания.

Съдът прие доводите на прокурора от Софийска градска прокуратура относно наличието на обосновано предположение за виновността на обвиняемия за смъртта на Мария. Налице е реална опасност той да извърши престъпление. От справката му за съдимост е видно, че е осъждан и е реабилитиран по право.

- реклама -