Мустафа Карадайъ, охрана, ДПС, консултации

„Не противоречи на законите на физиката“: ДПС може да подкрепи правителството на ПП

Дали има вероятност? Мисля, че това не противоречи на законите на физиката“. Така лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ отговори на въпрос дали има възможност ДПС да подкрепи правителство с мандата на „Продължаваме промяната“.

В партията обаче още не е взето решение за това. От ДПС тепърва ще видят какво ще предложи правителството като програма, защото не са участвали в разговорите и тогава ще решат как ще гласуват. Не е по-маловажен и персоналният му състав, уточни Карадайъ.

Той обаче не коментира дали, ако Бойко Рашков остане вътрешен министър, ДПС ще подкрепят новия кабинет. Предложи първо да се види състава, тъй като в последните дни са изписани много имена.

От ДПС са категорични, че българите се нуждаят от сигурност, а за преодоляване на политическата криза стои диалогът.

Попитан дали един от депутатите на ДПС не е охранител, Карадайъ отговори:

„Мен ли ме визирате? Да, охрана съм на всички български граждани, на правата и свободите на българските граждани, на човешките права, на гражданските и политическите права и свободи, не само аз, а и цялата ни парламентарна група, ръководство на партията и цялата партия, сме охрана.“

Той потвърди, че подкрепят реформи в съдебната система, толкова, доколкото те минават през законодателния орган – НС. По отношение на персоналния състав на различни органи и институции (като главния прокурор), там отговорността е на компетентните, уточни Карадайъ.

- реклама -