Не може без ДПС на президентските избори, заяви Мустафа Карадайъ

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се обърна към привържениците на движението на възпоменателния митинг в с. Медовец, община Дългопол.

Ние не вярваме на внушения, ние вярваме на действия. С медийни внушения политика не се прави. Никой не може да ни разедини и противопостави по общия път за права и свободи. Гаранцията за правата и свободите е демокрацията и призовавам да се борим за нея, защото и днес виждаме в Народното събрание как се газят права и свободи, и конституцията.

 

  Свобода, единство, заедност

Това беше слогана на мининга – събор, с който се отбеляза 27-мата годишнина от Майските събития и отдадена почит на жертви на т. нар. „възродителен процес“ – Назифе Хасан Мустафа и Шакир Мехмед Шакир.

Карадайъ:„Партии, които Европа определя като фашистите в парламента отново се опитват да ни прогонят, но ние знаем как се бранят права и свободи. Не ние, а те час по-скоро трябва да се махнат от Народното събрание. С нашето единство ще го постигнем”

Пред жителите и гостите на събора той допълни, че партията трябва да съхрани единството си и на предстоящите президентски избори да покаже, че без ДПС не може, за да може след тях веднага партията да участва в следващата изпълнителна власт.

Ментетата няма да заменят оригинала, обяви Сали Табаков, областен председател на ДПС-Варна.

На възпоменателния митинг присъстваха още заместник-председателите на ДПС Филиз Хюсменова, Хасан Азис, Ахмед Ахмедов и Янко Янков, заместник – председателите на ПГ на ДПС и членове на ЦОБ на ДПС Йордан Цонев и Рушен Риза, Илхан Кючюк – евродепутат и председател на Младежко ДПС, народните представители Хасан Адемов, Джейхан Ибрямов, Хамид Хамид, Ерджан Себайтин, Сабри Мехмедали- основател на ДПС, областният председател на ДПС – Варна Сали Табаков, общинският председател на ДПС-Дългопол Халил Исмаилов, кметът на община Дългопол Георги Георгиев, кметове, общински съветници и активисти на ДПС.

- реклама -