Не е имало опит за банков обир в Сливен: ето какво се е случило

Не е имало опит за банков обир в Сливен: ето какво се е случило.

„Нямаше обир на банка. Човекът видимо беше неадекватен. Влезе през офиса на управителя, който се намира там отзад. Разгледа вътре, седна, говори по един от телефоните неясно с кого. После излезе от същото място, разходи се тук, стигна до тук.

Дойдоха от СОТ-а, говориха си с него.

Хората нямаше от къде да знаят, че това е въпросния човек. После дойде полиция и го арестуваха, той е познат на полицията“.

Така свидетел коментира пред БНР инцидента, при който 41-годишен мъж проникнал около 19.00 часа в банков клон в Сливен, след като е разбил прозорец с камък.

Управителят на банковия клон Даниел Кондев каза, че освен счупения прозорец други щети няма.

„Нищо не е взето. Просто се е правил,

че говори по телефона. Пил е вода, счупил е шишето, дошли са полицаите и са го арестували. Не мисля, че е клиент, даже съм сигурен, че не е клиент на банката. Не адекватен е бил. Дрогиран ли е, луд ли е, нямам никаква идея, но е арестуван без някакви щети от финансова гледна точка, нито документална. Нищо!“

Задържаният е криминално проявен. Полицията изяснява мотивите му да влезе в банката. Работата по случая продължава.

Мъжът, опитал да обере банка в Сливен,

е лежал в затвора. „Извършител на деянието е 41-годишен мъж от с. Сотиря, общ. Сливен. Той е многократно осъждан за различни престъпления – кражби, грабежи, бягство от затвора. Престъпната му деятелност е започнала още като непълнолетен. Има налагани ефективни наказания „лишаване от свобода“ за срок от 12, 8 и 3 години“. Това съобщиха от прокуратурата в Сливен.

От прокуратурата заявиха още, че от

събраните по делото доказателства е установено, че мъжът се е придвижил с такси от с. Сотиря до центъра на Сливен, като предварително е взел решение да извърши кражба на пари от банков офис. След като е пристигнал в града е забелязал бетоново блокче, с което е строшил стъклената витрина на банката. Носил е със себе си и чукче, което също да използва, за да счупи прозорците.

След като е проникнал в сградата се е

задействала алармата, а междувременно действията му по претърсване са били забелязани от намиращ се в близост свидетел, който е подал сигнал на телефон 112.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено