Цветан Цветанов
Снимка: БГНЕС

Не допуснаха Цветан Цветанов на срещата на президента и кмета на Свищов

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов не е бил допуснат на срещата между президента Румен Радев и кмета на Свищов. Това съобщи Кристиян Кирилов – председател на Общинския съвет пред „Фокус“.

Председателят на парламентарната група и заместник на Борисов в управляващата партия е в града, за да се включи в празничната програма по повод 140 години от Освобождението на Свищов.

Информацията идва само часове след критиките на държавния глава към Цветанов

президентПо-рано днес в Горна Оряховица, Румен Радев отхвърли твърденията му, че е защитил купуването на шведските изтребители Грипен.

„Надявам се министър-председателят Бойко Борисов ясно да заяви подкрепя ли декларациите на своя заместник. „Доживяхме Цветанов да обвинява държавата Швеция в корупция. Защото за корупцията трябват две страни“, критикува президентът.

Заедно с Цветан Цветанов на срещата не са били допуснати областният управител на Велико Търново Любомира Попова, заместник-областният управител Детелина Борисова, председателят на Националното сдружение на Общините и кмет на Велико Търново Даниел Панов, както и народният представител от ГЕРБ Станислава Стоянова.

„Днес съм в Свищов заедно с колеги, за да отбележим с жителите на града 140 години от освобождението на първия български град от турско робство. Зaтoвa изoбщo нe биx иcĸaл дa ĸoмeнтиpaм дeйcтвиятa нa пpeзидeнтcĸaтa инcтитyция. B тaĸивa дни тpябвa дa ce гopдeeм c дeлaтa нa пpeдцитe ни, a нe дa oбpъщaмe внимaниe нa пoдoбни дeйcтвия нa пpeзидeнтcĸaтa инcтитyция“, зaяви за скандала самия Цвeтaнoв.

 

- реклама -