НДК ще е с ограничен достъп заради събитие от европредседателството

Днес достъпът до централната сграда на НДК ще бъде ограничен. Мярката се налага поради събитие на високо ниво (клас „С”) от календара на Българското председателство на Съвета на ЕС, което се провежда в Двореца.

Затворени за посетителите до 15:00 часа ще бъдат Литературен клуб „Перото“ и Билетен център на НДК.

Подобни ограничения ще бъдат в сила до юли 2018 г. за всички събития от клас „А“ и „С“ по време на Председателството.

сигнал за бомба в НДКЗа улеснение на почитателите на културните събития НДК разкри целодневна билетна каса в кино „Люмиер Лидл“, която ще работи в дните, в които достъпът до централната сграда на Двореца ще бъде ограничен.

Приоритетите на Българското председателство и „Бъдещето на ЕС – сила в единството” са сред темите, които ще обсъдят на срещата си в София председателите на комисиите по европейски въпроси на парламентите на Съюза.

Форумът, който е в рамките на парламентарното измерение на българското председателство на Съвета на ЕС, ще започне днес, 22 януари 2018 г. в 08.30 часа в „Зала 3“ на НДК.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще приветства участниците в Срещата на председателите на комисиите по европейски въпроси на парламентите на ЕС (Председателски КОСАК). С встъпителни думи към тях ще се обърне председателят на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин.

Ключов говорител по първата сесия на форума – „Приоритети на Българското председателство на Съвета на ЕС” ще бъде министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова.

Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, първият заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс и председателят на Комисията по регионално развитие в Европейския парламент Искра Михайлова ще бъдат ключови говорители по втората сесия „Бъдещето на Европейския съюз – сила в единството”.

По темата на третата сесия „Ролята на европейските макрорегионални стратегии за постигане на устойчиво развитие, сигурност и стабилност” ключови говорители ще бъдат посланикът за региона на Балтийско море на Министерството на външните работи на Естония и председател на Националната координационна група на Стратегията на ЕС за региона на Балтийско море Раул Малк, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството на България и Национален координатор за Стратегията на ЕС за Дунавския регион Деница Николова и Адроне Перкаускине, началник на отдел „Регионално сътрудничество и организация за сигурност в Европа в Европейската служба за външна дейност“.

След приключване на Срещата – в 13.45 часа, председателят на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин ще даде пресконференция за представителите на медиите в „Зала 6“ на НДК.

- реклама -