Видин

Назначиха проверка в спешната помощ във Видин заради върнат пациент

Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ се самосезира и извършва извънредна проверка на МБАЛ “Света Петка” АД – Видин и „Център за спешна медицинска помощ – Видин“.

Поводът са изнесени в медиите твърдения на пациент за отказ от медицинско обслужване.

Днес стана ясно, че мъж в тежко състояние е каран два пъти с линейка в спешното отделение на видинската болница в рамките на три дни, но там отказали да го прегледат. Човекът твърди, че са му казали да си ходи, защото няма лекар, който да му помогне.

След поредния неуспешен опит да намери помощ във Видин, мъжът е закаран от негови близки в монтанската болница, където е бил приет по спешност.

„Пациентът е приет в увредено общо състояние, артрит, дългогодишна подагра, едни сериозни заболявания, които имат нужда категорично от болнично лечение”, заяви д-р Михаил Горанов, нефролог в МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ – Монтана.

Пациентът имал симптоми на подагра. Според разпоредбите, подаграта не е спешно състояние и затова той не е закаран с линейка до друго лечебно заведение. Също така се оказа, че в спешното на Видин от една година няма ревматолог.

Издадена е заповед за извънредна проверка, с която ще се установява изпълнението на диагностично-лечебния процес и спазването на медицинските стандарти.

Проверката ще приключи в законоустановения срок.

- реклама -