Бъчварова ГЕРБ БСП ДПС управление избори реформатори

МВР назначава 550 охранителни на сгради и 600 – на границата

До месец ще бъдат назначени 550 сътрудници по охраната в областните дирекции и 600 по охрана на границата. Това е част от националната специализирана операция за борба с организираната престъпност.

Това заяви в Пазарджик министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

Така ще се освободят и пренасочат служители, които вече имат полицейски правомощия

На възможността за полицейско присъствие във всяко населено място МВР гледа в перспектива. Трябва да е ясно, че при 5000 населени места е невъзможно да се осигури такова, обясни Бъчварова.

По думите й в момента се прави опит за реорганизация на работата в МВР в административно отношение. Самата операция ще продължи три месеца и Бъчварова изрази надежда, че следващото правителство ще я продължи.

Текат процедури и конкурси по подбор и обучение на допълнителни 1500 служители, като те ще получават заплати от сегашния бюджет на МВР. Допълнителни средства в бюджета на МВР за тази година ще позволят увеличение на лимитите за гориво. Така всеки един от автомобилите ще може да изминава по 230 км дневно. Румяна Бъчварова припомни, че общо 600 нови автомобила ще бъдат закупени за КАТ „Пътна полиция“. Утре  в София новите автомобили и техните функционални възможности ще бъдат представени официално, допълни тя.

- реклама -