Мартина Навратилова
Снимка: twitter.com/martina

Мартина Навратилова обяви, че има два вида рак

Тенис легендата Мартина Навратилова обяви, че е диагностицирана с два вида рак. Диагнозите са рак на гърдата и рак на гърлото, и в двата случая в начален стадий.

Носителката на 18 титли от Големия шлем ще започне лечение по-късно този месец в Ню Йорк. Навратилова имаше рак на гърдата и през 2010 г., но се възстанови успешно.

„Двойният удар е сериозен, но поправим. Надявам се на добър изход. Ще е гадно известно време, но ще се боря с всички сили“, каза 66-годишната Навратилова. Тя обясни, че е забелязала подут лимфен възел на гърлото си през ноември по време на финалите на WTA в Тексас. Тя си е направила биопсия, която е разкрила заболяването. По време на тестовете е била открита и подутина в гърдите ѝ. Тя също е симптом на рак, но двата вида рак не са свързани.

„И в двата случая става въпрос за начална фаза. Шансът за възстановяване е голям“, заяви говорителят на потърпешвата Мери Грийнъм.

Мартина Навратилова трябваше да бъде коментатор на Australian Open в Мелбърн. Тя обаче няма да замине за Австралия и ще дава експертни оценки от дома си.

- реклама -