Навръх Коледа Зуека призна ще се върне ли обратно в България

Навръх Коледа Зуека призна ще се върне ли обратно в България? Краят на годината винаги е повод за равносметки. Такава явно си е направил наскоро и Васил Василев-Зуека, който взе едно от най-важните решения в живота си – да емигрира със семейството си в Испания, където да стартира по нов начин живота си.

Дали решението му е било правилно към днешна дата обаче, или завръщането в България е все по-близо – отговорите дава самият той, след година и половина престой в Испания.

„Засега нямам път назад към България!“

Това обяви пред bTV актьорът и художник Васил Василев – Зуека. Преди повече от година той реши да пренесе цялото си семейство в Испания и заживя в градчето Алтея заедно със съпругата си Ани и малкият им син Стефан. А Зуека се отдаде изцяло на рисуването, като в началото на следващата година ще направи и първата си изложба в Испания.

„Много е сложно да изградиш новия си живот,

да градиш дома си и да мислиш за завръщане. Тук ни държи и детето, защото той учи в Испания, а в крайна сметка той е главният“, обясни Зуека защо засега не вижда завръщане за себе си и семейството си в България.

От това, което виждам по интернет и медиите, животът в България изглежда все по-зле, каза още Зуека.

„Тук има едни магазини, които зареждат български стоки и те спряха да зареждат сирене, защото в България е станало над 16 лева и е скъпо.

По-големият проблем според мен е омразата

Това ни е основният проблем, може би сме такива, може би са ни направили такива. Иска ми се за вярвам, че е второто, но като гледам нашата история, не съм много оптимист. Ние винаги сме били такива – малко завистливи, а иначе толкова слънчеви и талантливи. Това е абсурд и парадокс в характера на българина.

Той е в двете крайности.

Как е възможно да влагаш толкова енергия в лоши еща вместо да градиш и да опитваш да бъдеш добър“, попита Зуека. Василев все пак обясни, че винаги ще обича България, защото тук е минал целият му живот.

„Богата година изпращам, в която като творец успях много да натрупам. И опитвам все по-надълбоко да навлизам. Сам се уча на принципа на грешки и проби“, каза още талантливият актьор, който вече се издържа от продажба на картините си.

„Богата година изпращам“, заяви още Зуека

от Испания за отминаващата 2022 г. в ефира на bTV. Тази Коледа цялото семейство посреща, облечени в коледни пишами и чорапи, които си купуват предвидливо още преди време.

Това е първата Коледа на Зуека и семейството му в Испания, прекарана по този начин. Като художник той успява да натрупа много, но и да се учи от грешките си. На 23.02.2023 г. Зуека планира и първата си изложба в Алтея, а картините му са вдъхновени от случки и събития от живота му.

„Опитвам се да рисувам красотата в живота, но по моя си начин“, споделя още той и признава, че поне засега не планира завръщане в България.

- реклама -