дело
сн. БГНЕС

Навехнат глезен отложи делото за катастрофата с Милен Цветков

Софийски градски съд отложи за 15 април делото за смъртта на Милен Цветков. Подсъдим за тежката катастрофа от миналия Великден, в която загина журналистът, е Кристиан Николов.

Причината за отлагането бе отсъствието на защитниците на Николов. Нито един от двамата адвокати не бе в залата, но бяха представили болничен лист.

Единият се оказа с навехнат глезен, а другият с остро респираторно заболяване.

Прокуратурата и близките на Милен Цветков поискаха да бъде назначен служебен адвокат, който да защитава Кристиан, но съдията отказа.

сн. БГНЕС

Делото тръгна по същество на 23 февруари и в процеса досега се разпитват свидетели, за днес също бяха призовани свидетели.

През декември 2020 г. Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Николов, привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по транспорта – умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението.

Навръх Великден 2020 година джипът, управляван от Николов, с висока скорост – 99 км/ч в градски условия, връхлетя върху автомобила на Милен Цветков, докато журналистът чака в колата си на червен светофар. Освен шофирайки с превишена скорост, тогава 22-годишният мъж бил зад волана под влиянието на три различни вида наркотични вещества – амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин.

сн. БГНЕС

Николов е с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.

- реклама -