Навални затвор

Навални е свалил 8 килограма още преди гладната стачка

Затвореният критик на Кремъл Алексей Навални е отслабнал с 8 килограма, преди да започне да гладува, съобщи екипът му днес, като изрази дълбока загриженост за влошеното му здравословно състояние.

Навални, най-шумният критик на президента Владимир Путин, обяви гладна стачка в сряда, за да поиска подходящо медицинско лечение за болки в гърба и изтръпване на двата крака.

В публикация във Фейсбук екипът му заяви, че Навални, който е висок 189 сантиметра, е тежал 93 килограма, когато е пристигнал в наказателната колония.

„В момента той тежи 85 килограма. Това е минус 8 килограма още преди гладната стачка“, каза екипът.

Съюзниците заявиха, че Навални свързва загубата на тегло с лишаването от сън, което 44-годишният мъж нарече форма на „изтезание“. „Те все още не позволяват на лекар да го посети“, каза екипът и добави, че диагнозата на Навални все още не е ясна.

В изявлението се казва, че в момента лекарите предлагат той да бъде лекуван с никотинамид.

Опозиционният политик излежава 2 години и 8 месеца по стари обвинения за измами в колония на изток от Москва. Той беше арестуван, когато се завърна в Русия през януари от Германия, където прекара месеци, възстановявайки се от почти фатално отравяне, за което е обвинен Кремъл. Навални казва, че в момента страда от силни болки в гърба и изтръпване на краката и са му били давани само болкоуспокояващи.

- реклама -