Национален тустически информационен център, НДК

Националният туристически информационен център вече е в НДК

„От днес Националният туристически информационен център (НТИЦ) към Министерството на туризма има нов дом.

Информацията за възможностите за различни видове туризъм в България вече е на много по-достъпно, комуникативно,  разпознаваемо и любимо място в София – Националният дворец на културата (НДК)”.

Това каза при откриването на центъра вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Тя благодари на ръководството на НДК за реализацията на съвместната инициатива.

От своя страна председателят на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков подчерта, че Министерство на туризма и НДК споделят обща визия за развитието на съвременния туризъм и големите конгресни и културни центрове като неизменна част от него.

„Съвременният туризъм е интегриран, а НДК в партньорство с Министерство на туризма и като част от Българско конгресно бюро и Конфедерацията по туризъм може да разчита на обединените усилия на сектора и институциите за привличане на големи световни конгресни инициативи в София. В същото време НДК получава възможност да се позиционира като една от основните конгресни дестинации в София и региона, да развива много по-активно международната си дейност и да рекламира събития от своята програма“, каза още Борислав Велков.

„НДК е най-големият културен център у нас и може да се каже, че успяхме да преместим туристическата информация при хората там, където те обичат да се разхождат и биха я търсили. А НДК и пространството около него са сърцето на столицата ни”, коментира още Марияна Николова.

Според нея откриването на центъра е точно навреме, две седмици преди официалния старт на туристическия сезон на 1 май 2020 г.

“С предлаганата информация ще допринесем за популяризирането на разнообразния туристически продукт, който България предлага”, каза вицепремиерът. И посочи, че откриването му е поредната изпълнена инициатива, за която беше поет ангажимент пред сектора през август миналата година. Центърът ще подпомогне реализирането на рекламната стратегия на Министерството на туризма и ще утвърждава страната ни като целогодишна дестинация, предлагаща висококачествени услуги. Пространството ще се надгражда и развива съвместно между двете институции чрез общи инициативи.

“България има огромен потенциал в развитието и на конгресния, фестивалния, културния и концертен туризъм и с преодоляването на пандемията, животът в НДК ще се завърне”, убедена е тя.

- реклама -