Сам Алърдайс корупция подкуп Англия Футболна асоциация

Националният селекционер на Англия уличен в корупция

Журналисти хванаха Сам Алърдайс в искане на подкуп

Футболната асоциация на Англия започва разследване на случая със селекционера на националния отбор Сам Алърдайс, който бе уличен в корупция от британски вестник, съобщи Sky Sports.

Журналисти от The Telegraph са провели преговори с 61-годишния треньор, представяйки се за служители на азиатска компания. Алърдайс е поискал 400 000 паунда, за да бъде техен посредник и да ги въведе на трансферния пазар на Острова, заобикаляйки правилата.

Заобикаляне на правилата

Футболната асоциация незабавно се е свързала с редакцията на The Telegraph и е изискала всички материали по случая. Журналистите са провели две срещи с Алърдайс с обща продължителност четири часа и той се е съгласил да използва влиянието си и да пътува в Сингапур и Хонконг като техен представител. Също така им е разказал за схемата, по която могат да бъдат заобиколени правилата на ФА, забраняващи на трети страни да владеят правата на играчите.

В хода на разговорите Алърдайс също така е критикувал работата на бившия селекционер на „трите лъва“ Рой Ходжсън и е нарекъл „глупаво“ решението на Асоциацията за реновиране на стадион „Уембли“. Материалът за Алърдайс е част от десетмесечно разследване на The Telegraph за корупционни схеми в британския футбол.

- реклама -