Национална следствена служба: Падналият край Ихтиман самолет е излетял нормално, но е попаднал в свредел

Прокуратурата е образувала дело във връзка с инцидента край Ихтиман, при който загинаха двама души. Това съобщи на брифинг Наталия Николова от Окръжна прокуратура- София.

„Нарушени са правилата на движение и по непредпазливост е причинена смърт на две лица. Извършва се оглед на местопроизшествието в присъствието на експерти от Министерство на транспорта, пожарната, съдебен медик. На летището се разпитват свидетели. Изясняваме причините за инцидента”, съобщи Николова.

Все още няма яснота какви са причините на инцидента. Това ще стане ясно, след като станат готови назначените експертизите. „Трябва да се проследи техническото състояние на самолета, всички факти и обстоятелства около самия инцидент”, обясни Николова.

Падналият край Ихтиман самолет е излетял нормално, но е попаднал в свредел. Това каза пред журналисти зам.-директорът на Национална следствена служба Юлиана Петкова.

„Полетът е бил планиран. Управителят на летището е наблюдавал голяма част от полета. Той не е бил продължителен“.

„Самолетът е излетял нормално. Изпаднал е в свредел. В момента, в който е овладял машината, е последвал удар на терена“, уточни тя. „Целта на полета не е изяснена, но тя няма отношение към разследването“, добави Юлиана Петкова.

- реклама -