ГЕРБ

Национална конференция на ГЕРБ: Време е да си вдигнем главата, а не юмрука, избори – когато е по конституция

Национална конференция на ПП ГЕРБ се проведе в „София тех парк“.

На партийния форум участваха депутати, министри, общински съветници, областни и общински ръководители, както и кметове на населени места. Мероприятието се провежда на открито.

 

Конференцията започна с изказвания на Калин Каменов, Румен Христов и др. Изборите, които идват ще бъдат спечелени от десницата, но дали ще се търсят опити за удължаване мандата на едно служебно правителство, попита Христов. Нека бъдат мобилизирани всички десни формации, да спечелим изборите. Бъдете смели, единни, упорити и да спечелим изборите, призова Христов.

В ДНК-то на нашата организация е заложено да се справя в трудни моменти, заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

Евродепутатът произнесе слово пред партийния актив на провеждащата се в София Национална конференция на партия.

„В четирите края на България, откъдето сте вие, има проекти и съградено, което е витрина. Витрина за добро управление, каквото другите нямат“, заяви той.

„От политическата камбанария ние сме партия-парадокс. Управляваме така, че да е лесно на следващите след нас. Така се прави. Следващите, които и да са те, не бива да гасят нашите пожари“, смята той.

„Време е да си вдигнем главата, а не юмрука“, призова евродепутатът, визирайки държавният глава Румен Радев и неговата подкрепа за антиправителствените протести, което от около месец се провеждат в София и други градове на страната.

„Ние превърнахме здравата работа в религия“, смята Новаков, който подчерта още, че вероятно партията е допуснала и много грешки в управлението, но непрекъснато работи са тяхното отстраняване и взема решения единствено в интерес на хората.

Избори ще има тогава, когато е по Конституция, вървим напред и трябва да си свършим работата.

Това каза по време на Националната конференция на ГЕРБ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

„В последните 30 дни в Българя има хора, които казват, че искат смяна на властта. Някои от тях млади и интелигентни хора, учили на запад правят сравнение между това, което е там и тук. Сигурно има разлика и тя не е малка. Въпреки това, не съм чул от викащите „Оставка“ за какво ново правителство се борят, каква ще бъде неговата програма, философията му. Какво правим с всички онези неща, които са важни за нацията, но не се чуват на площада? Съдебна реформа? Каква? Въпросът не е да кажеш какво искаш, а как да го промениш. Не съм чул как да бъде променено.“, допълни той.

Според Каракачанов в момента държавата искат да управляват хора, които са жертвали България за своите интереси преди години. „Голяма част от хората, които изявяваха емоционално своята воля, вече ги няма на площадите. Няма да цитирам Гьоте или Аристотел, но знам, че има два вида политици: готови да се жертват за нацията и държавата си и политици, които жертват държавата и нацията заради себе си. Част от тези, които искат да управляват, 29 години жертваха държавата в името на своите интереси“, допълни вицепремиерът.

- реклама -