Националките по волейбол
Снимка: eurovolley.cev.eu

Националките взеха втора победа на Евро 2021

Националките по волейбол взеха втора победа на ЕВро 2021. В зала „Колодрума“ нашите спечелиха с 3:0 (25:12, 25:19, 25:21) срещу Испания в група В. С успеха тимът на Иван Петков си осигури място на осминафиналите.

Националките бяха с класа над испанките. Волейболистките показаха силна игра в атака и в защита в първия гейм, в който дадоха само 12 точки на Испания. Във втория българският тим допусна повече грешки, но отново демонстрира много разнообразната игра. Това доведе и до 17 точки от атака в него. В този гейм травма в бедрото получи звездата Елица Василева. Тя обаче би трябвало да е на линия за следващия мач – в неделя срещу Германия. На мястото на Василева в игра влезе Ева Янева. Янева се върна в националния тим след 4-годишно отсъствие.

В третия гейм иберийките оказа най-сериозна съпротива, но и това не им помогна. „Целта беше да победим, сега започваме да мислим за следващия мач. Спечелихме мачовете с отборите, които са под нашето ниво – Гърция и Испания. Но имаме уважение към всички“, каза селекционерът Петков.

- реклама -