Украйна - България
Снимка: facebook.com/BulgarianNationalTeam

Националите измъкнаха 1:1 от Украйна с един удар във вратата

Националите на България по футбол измъкнаха 1:1 от визитата си на Украйна в контрола. В Одеса домакините имаха огромно превъзходство, но не можаха да спечелят. По подобен начин преди няколко месеца нашите направиха 1:1 и с европейския шампион Италия.

Тимът на Ясен Петров поведе с единствения си точен удар. Той беше дело на Радослав Кирилов в 35-ата минута. Нашите имаха и два неточни изстрела. Украинците отправиха зашеметяващите 36 удара, 14 от които бяха точни. Те изравниха в 79-ата минута чрез Тарас Степаненко. В останалите 13 случая обаче Николай Михайлов и резервата Светослав Вуцов бяха безгрешни. Веднъж и гредата помогна на националите – тя беше уцелена от Зинченко.

Селекционерът Ясен Петров направи много промени в състава. Освен това той трябваше да се оправя и с двама контузени – дебютантът Едисон Йорданов и рожденикът Кирил Десподов.

Украйна - България
Снимка: facebook.com/BulgarianNationalTeam

„Играхме срещу много силен отбор, бяхме поставени под голямо напрежение. Не се притеснихме и поведохме. Те създадоха много голови положения, но ние имахме ден на вратарите. Цялата защита бе на висота. Това е много сериозен противник с много качествени играчи. Това е първи гол, който отбелязваме в Украйна. Равенството е добро за самочувствието ни. Има какво до подобряваме, но радостно е, че ходовете, които предприехме бяха добри. Украйна създаде положения, защото са добър отбор. Знаете къде стигна тази страна на Европейското първенство. Имаха и сериозна подкрепа от трибуните. Радващо е, че оцеляхме. В такива мачове, срещу такива съперници, можем да израстваме. При всички положения ще има ротации срещу Швейцария“, коментира селекционерът Ясен Петров.

Украйна - България
Снимка: facebook.com/BulgarianNationalTeam
- реклама -