национали до 19 г. жребий

Националите до 19 г. ще мерят сили с големия фаворит за място на Евро 2017

Националният отбор до 19 годишна възраст попадна в Група 5 на Елитния квалификационен кръг за Евро 2017 по футбол в Грузия. Това стана ясно след днешния жребий, който бе изтеглен в швейцарския град Нион.

В групата на нашия отбор са още тимовете на настоящия шампион Франция, Босна и Херцеговина и Израел. Домакин на квалификационния турнир, който ще се проведе между 22-ри и 27-ми март ще бъде Франция.

За всички е ясно, че на този етап вече всички отбори са много силни. Франция е настоящият шампион и разполага с отличен колектив и много силни индивидуалности. Израел е традиционно силен при юношеските гарнитури, а Босна и Херцеговина е съставен от технични играчи, както повечето отбори от този регион на Европа. За нас е важно да надградим, това, което постигнахме с момчетата по време на мачовете от Първия квалификационен кръг. Имаме достатъчно време да се подготвим и да се опитаме да се представим на ниво. Знаем, че ще е трудно, но момчетата имат качества и характер и аз вярвам в техните възможности“, коментира селекционерът на България U19 Ангел Стойков.

Програма на мачовете на България от Елитния квалификационен кръг:

 22.03.2017 Израел – БЪЛГАРИЯ

 24.03.2017 Франция – БЪЛГАРИЯ

 27.03.2017 БЪЛГАРИЯ – Босна и Херцеговина     

- реклама -