Словения - България
Снимка: tasr

Националите направиха 1:1 със Словакия

Националите на България по футбол направиха 1:1 в контрола със Словакия. Мачът се игра в австрийския град Рийд. Това означава, че селекцията на Ясен Петров продължава без победа през 2021-а.

Ясен Петров заложи на млади футболисти в титулярния състав. Сред тях бяха вратарят Даниел Наумов, както и защитниците Иван Турицов, Петко Христов и Валентин Антов. През първата част нашите играха играха по-добре и Атанас Илиев откри още в деветата минута. Малко преди това Кирил Десподов удари греда. После Десподов, който асистира за гола, имаше още един шанс, но пропусна.

Словакия изравни в 27-ата минута. Разписа се Ласло Бенеш, който изненада Наумов с шут по диагонала. Това е първи гол на Бешен за националния тим.

След почивката националите допуснаха много грешки. Ясен Петров направи и шест смени, но и това не помогна. И ако не бяха две-три добри намеси на резервата Николай Михайлов, нашите щяха да загубят. Единственият шанс за България се откри пред Янков, но Родак спаси шута му.

За Словакия капитанът Петар Пекарик записа своя мач номер 100 за националния тим. Титулярният капитан Мареш Хамшик обаче все още не е възстановен и гледа от трибуните.

Контролата със Словакия е първата от трите срещу участници на Евро 2020. На 5 юни националите играят срещу Русия в Москва, а три дни по-късно гостуват на Франция в Париж.

- реклама -