сн. БГНЕС

Пътни строители на протест: Това ли е промяната??? – ВИДЕО

Представители на пътно-строителните фирми излизат на национален протест с искане за изплащане на дължимите от държавата суми за извършена от тях дейност.

За 9 часа е насрочен протестът в София

пред сградата на Народното събрание, но към този час в пространството пред парламента не се бяха събрали голям брой служители на пътно-строителни и пътно-поддържащи фирми. На малки групи те се събираха на паркинга пред хотел в близост.

Те планират до 11 часа да останат пред Народното събрание, след което се предвижда да стигнат до Министерството на финансите.

Очакват се в протестите в София

и страната да се включат представители на над 86 фирми в сектора. Исканията са да си получат средствата за извършените ремонти.

Инженер Георги Златев, член на Контролния съвет на ББК „Пътища“, обясни как ще протече протестът:

„От 9 до 10 часа ще изложим

нашите справедливи искания пред Народното събрание, след това ще се насочим през Министерство на финансите, които явно държат ключа на цялата задача и ще отидем до Министерски съвет…“

„Искаме разплащане 100 процента на извършените дейности преди една година, които вече 20% е официалната инфлация, всъщност над 40% е поскъпването на основните суровини“, обясни още инж. Златев

В отговор на въпрос, че се

говори за некачествени ремонти на някои места, той каза:

„Една жена на пазара каза – не е качествена оценката. Има лаборатории, има изследвания. Никъде за половин година от предишните ни протести досега не беше установено такова нарушение, така че това са фалшиви новини, които разни хора си  говорят на пазара“.  

Пътни строители излязоха на протест на пътя Хасково-Димитровград

Пътни строители от най-голямата фирма в бранша в Хасковска област – „АБ“, излязоха на протест на шосето Хасково-Димитровград.
Около 30 души от персонала и близо 20 машини се събраха в 9:00 часа на разклона за село Крепост. Техниката предприе няколко обиколки на трасето, от кръговото кръстовище до завода на „Язаки“ до пътния възел с магистрала „Марица“, като за кратко блокира изходите към аутобана.
Протестиращите опитаха да излязат на платната на четирилентовия път, но бяха възпрени от органите на реда. Дружеството ни има да взема около 40 милиона лева, които са изработени още миналата година и средствата ни се дължат.
„Допълнително не са ни разплатени към 5 милиона лева за зимната поддръжка“, каза техническият ръководител Илия Велев. Засега само слушаме обещания, каза той и добави, че много трудно би се събрал отново колектив, ако хората останат без работа.
Преди седмица управителят на дружеството Тенчо Пасков съобщи, че предстои съкращение на над 50 на сто от персонала – около 170 работници.
- реклама -
error: Съдържанието е защитено