Куинси Промис, пиян

Национал на Нидерландия на съд за атака с нож

Куинси Промис – национал на Нидерландия и футболист на Спартак Москва – ще бъде съден за нападение с нож. Обвинението е по опит за убийство. Потърпевш е член на неговото семейство. Инцидентът се е случил през юли 2020-а. На Промис му е повдигнато и обвинение за телесна повреда, тъй като е наранил сериозно коляното на потърпевшия.

Преди 10 месеца Промис беше арестуван и изкара две нощи в затвора. Тогава той само даваше показания. 29-годишният национал отхвърля обвиненията. Снощи обаче прокуратурата на Амстердам заведе дело срещу футболиста. Според информации в медии от Ниската земя, ако бъде признат за виновен, той може да получи присъда между 24 и 48 месеца затвор.

Инцидентът се е случил по време на семейно събиране в Абкуде – предградие на Амстердам. Според нидерландската национална телевизия Промис е наръгал своя роднина няколко пъти под коляното. Други присъстващи са ги разтървали. Потърпевшият е подал жалба през миналия ноември.

Преди два месеца селекционерът на Нидерландия Луис ван Хаал каза, че няма да вика Промис в националния тим, докато делото срещу него не бъде решено. “ Не мисля, че е правилно да избирам играчи с такива проблеми“, каза Ван Хаал. Така последният мач на халфа като национал остава загубата на Чехия с 0:2 на Евро 2020 през юни. Общо той има 50 срещи и 7 гола за лалетата от дебюта си през 2014-а.

От февруари насам Промис е футболист на Спартак Москва. Той е играл още за Севиля и Аякс.

Това е пореден случай в биографията на играча, в който той има близки срещи с полицията. През декември 2018-а, докато беше в Севиля, той беше заловен да шофира пиян. По-рано през 2018-а Промис беше аресуван за побой над съпругата му.

- реклама -