МВР психотестове глоби джип трафик

Тежък трафик в София днес, МВР призовава шофьорите да избягват центъра

СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред и организация на движението във връзка с организирани мероприятия под егидата на Европейския парламент, Министерството на Българското председателство на Съвета ЕС 2018 и футболната среща – финал за Купата на България.

Призовават се жителите и гостите на столицата да избягват шофирането в централната градска част и да използват алтернативни маршрути.

На изградени контролно-пропускателни пунктове за всички мероприятия полицейските служители ще извършат щателна проверка на посетителите.

От 18.30 до 19.50 часа в Народен театър „Иван Вазов“ ще се проведе церемония по връчване на годишните награди за „Успели деца“ за 2017 г.,  организирана от Министерството на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018.
В тази връзка от 12:00 до 23:00 часа на 09.05.2018 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на пл. „Кн. Александър I“, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието и извън местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент“.

От 21.30 до 22. 30 часа на бул. „Княз Дондуков“ и пл. „Независимост“ ще се проведе мероприятие по повод отбелязване Деня на Европа, включващо прожектиране на триизмерен светлинен и звуков спектакъл върху фасадата на  Министерски съвет, организирано от  Европейски парламент.

Забрани за влизането на пътни превозни средства, въведени от Столичната община по този повод от 20:00 до 23:30 часа  на 09.05.2018 г., както следва:

  • по бул. „Кн. Александър Дондуков“ между бул. „Кн. Мария Луиза“ и ул. „Г. С. Раковски“;
  • по бул. „Цар Освободител“ между пл. „Независимост“ и ул. „Г. С. Раковски“.

От 19.30 на Национален стадион „Васил Левски“ ще се проведе футболна среща между отборите на ПФК „Славия“ и ПФК „Левски“ за финала от Турнира „Купа България“. Привържениците на Славия ще бъдат пропускани през вход 25 на сектор „А“ и през вход 24 на сектор „Г“. Симпатизантите на Левски ще могат да минават през вход 1 и 2 на сектор „А“ и през входовете на секторите „Б“ и „В“.

Пристигащите организирано от страната фенове на Левски ще бъдат насочвани да паркират на ул. „Митрополит Кирил Видински“. Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/. За да бъде избегнато струпване приканваме зрителите да се възползват от по- ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 17.00 часа.

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, както следва:

От 08:00 часа вчера до приключване на футболната среща на 09.05.2018 г. по алеите около Национален стадион „Васил Левски“, при сектор Б, В и Г.

От 14:00 до 22:00 часа на 09.05.2018 г.:

  • на моста пред Национален стадион „Васил Левски“;
  • на ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Васил Левски“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“.

От 18:30 часа на 09.05.2018 г. до приключване на футболната среща, само при необходимост се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:

  • ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Васил Левски“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“;
  • бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ между пл. „Орлов мост“ и бул. „Черни връх“;
  • бул. „Драган Цанков“ между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Пейо К. Яворов“.

Във връзка с предвидените затруднения в движението в централната градска част, СДВР призовава при възможност да се избягва зоната около затворените участъци и да се използват алтернативни маршрути.

- реклама -