трафик

Натоварен трафик по „Тракия“ и „Хемус“, опашки на ГКПП „Капитан Андреево“ – ОБНОВЕНА (СНИМКИ)

Засилен трафик по основните пътни аретерии в страната.

Особено натоварено е по магистралите „Тракия“ и „Хемус“.

Колона с дължина над 7 километра се е образувала преди тунел „Витиня“ в посока Варна в първия от серията почивни дни за Великден.

От ОДМВР-София съобщиха, че на място са изпратени екипи на „Пътна полиция“, които са се заели с регулирането на движението. От полицията препоръчват при възможност да се използват обходни маршрути.

Тунел „Витиня“ се ремонтира, като тръбата в посока София е затворена, а движението се осъществява двупосочон именно в тръбата посока Варна.

Ремонти на магистралата има още на виадукитите при 19-ти, 36-ти, 37-ми и 51-ви километър. Там от 10 ч. на 25 април до 10 ч. в неделя – 28 април, ще има две ленти в посока Варна и една за София, а от 10 ч. в неделя – 28 април, до 10 ч. във вторник – 30 април, съответно две ленти за София и една за Варна.

По автомагистрала „Тракия“ задръстването започва още на изхода на София.

Затруднено е движението в района на 85-ия километър в посока Пловдив поради лека катастрофа между две леки коли. Автомобилите се движат с 40 км в час, има задръстване, посочва „24 часа“. Пътната обстановка е допълнително затруднена и от извършващия се в участъка ремонт. Задръстването е повече от 2 километра.

трафик

Огромни опашки има на ГКПП „Капитан Андреево“ заради срив на митническата ситема от турска страна.

По информация на турските гранични власти, потвърдена и от посещение на дипломатически служител от ГК Одрин, по обяд ситуацията с трафика към входа за Турция се усложнява поради срив на компютърната информационна система на турските митници. Образували са се опашки от изчакващи автомобили и автобуси, като са напълно блокирани на вход към Турция, както турският, така и българският пункт.

При проведените срещи със служители на ГК-Одрин и българските гранични власти, турските гранични и митнически органи са заявили, че предприемат необходимите мерки за отстраняване на срива. Създадена е организация, включително като е увеличен значително и личният състав, с цел да поемат натрупаните опашки и повишения трафик през празничните за България дни.

Отворени са всички трасета на влизане в страната за леки автомобили и 3 трасета за автобуси. Понастоящем трафикът се обслужва ръчно, като турските гранични власти ще заработят на максимален капацитет след отстраняване на техническия проблем.

Генералното консулство в Одрин е в непрекъсната връзка с турските гранични и митнически власти и при необходимост има готовност да реагира. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обадят на:

Телефон: 0090 284 214 06 17

Дежурен телефон в извънработно време в работни дни: 0090 533 7396140

Дежурен телефон в почивни и празнични дни: 0090 533 6298164

Опашки има и на Кулата – Промахон, след като много българи традиционно избраха да прекарат празничните дни в съседна Гърция.

Към 13.00 часа на българо-сръбската граница трафикът е интензивен на изход за леки и товарни автомобили.

На българо-македонската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На българо-румънската трафикът е интензивен на вход за леки и товарни автомобили.

Засилено ще бъде полицейското присъствие на всички основни пътни артерии. Масирани ще бъдат и проверките. По всички гари, автогари и летища превантивно са въведени засилени антитерористични мерки, отговарящи на код „жълто“.

В София платените зони за паркиране няма да работят в почивните дни от 26 до 29 април, съобщиха от Столичната община.

- реклама -