Настимир Ананиев

Настимир Ананиев: Даваме доверие на „Продължаваме промяната“, мандатът няма цена

Мандатът няма цена. Аз виждам, че страхът от този проект е голям, защото и статуквото, и провалените партии се притесняват от него. От тази гледна точка има всякакви спекулации в пространството, но нашата договорка е доверие – даваме доверие, не сме поставяли никакви условия на Кирил Петков и Асен Василев.

Това заяви в предаването „Лице в лице“ председателят на ПП „Волт“ Настимир Ананиев.

Той добави още, че преди предстоящите парламентарни избори „Волт“ и „Продължаваме промяната“ ще сключат споразумение за разпределяне на партийната субсидия.

Ананиев коментира, че от политическата партия са застанали зад новия проект на бившите министри, защото профилът му е много близък с този на „Волт“. Това е и причината, поради която те са потърсили Кирил Петков и Асен Василев.

Лидерът на „Волт“ обяви, че би станал част от листите за предстоящите избори, ако партийните структури изразят такова желание и ако се наложи, ще подпише и т.нар. „договор за почтеност“.

Ананиев отрече и твърденията, че партията му е напуснала „Изправи се БГ! Ние идваме!“, заради появилите се тогава слухове за учредяването на нов проект от Василев и Петков.

„Напуснахме ИБГНИ, защото там се разрази един скандал – „500k”, който беше втори и младите хора във „Волт“ не приемат правенето на политика по този начин“, заяви той.

- реклама -