сн. БГНЕС

Наско Сираков: Готов съм да взема акциите на „Левски“

„Заявих го в четвъртък на г-н Васил Божков и в петък на Георги Попов, че съм готов да взема акциите на „Левски“. Това, което се случи в сряда, е може би най-ужасното в историята на „Левски“, обяви голмайстор номер 1 в историята на клуба Наско Сираков пред БТВ по повод финансовите проблеми и неяснотата около собствеността на клуба.

Сираков разкритикува случилото се в сряда, когато Васил Божков прехвърли акциите на клуба на премиера Бойко Борисов.

„Това беше подигравка с името на Апостола, с имената на тия момчета, които създадоха Левски преди 106 години. Акциите на Левски не могат да бъдат оръжие, те са инструмент да се работи в името на Левски. Ясно съм заявил на Васил Божков и Георги Попов, че аз нямам работа да разговарям с премиера на България. Аз чувствах още в сряда в 9 часа, че премиерът няма да вземе тези акции. Той няма право да ги вземе, той влиза в конфликт на интереси, ако вземе акциите на един отбор. Аз заявявам, че съм готов да получа акциите на Левски“, каза Сираков.

„Не искам да говоря за спасението на Левски. Левски не е създаден, за да се спасява, а за да побеждава. Клубът ще бъде спасен. На Васил и Жоро ще кажа, че те направиха изключително много през тази една година във финансово отношение. Те намалиха дълговете на Левски от над 32 милиона на 16 милиона. Бих ги призовал да направят последната крачка, за да останат завинаги в сърцата на феновете – да дадат акциите, дали ще е на мен, дали ще е на някой друг от ветераните“, допълни той.

„Трябва ясно да си дадем сметка защо сме стигнали дотук. Лошо управление. Не може да харчиш повече, отколкото имаш. Тогава се трупат дългове. Не може да не се плаща към държавата, към НАП. Всички ние левскарите сме виновни, за да се стигне до това положение. Едните с действията си, другите с бездействията си. И аз съм готов да понеса отговорност. В момента Левски е в свободно падане и най-сериозният проблем в момента е собствеността на акциите. Това трябва да се изчисти“, каза още Сираков.

- реклама -