чорапи

Наши баби изплетоха вълнени чорапи на Меган и Хари и получиха дворцова картичка

Български баби от село Баничан изплели като сватбен подарък за принц Хари и Меган по един чифт вълнени чорапи. В тях те сложили и връзки, усукани в цветовете на българския трикольор.

Първоначално те си помислили, че младите херцози, ще им върнат подаръка, защото чули, че в кралската фамилия не приемат дарове. Изглежда обаче банските вълнени чорапи са преодолели тежкия дворцов етикет, защото вместо очакваната обратна пратка, в селското читалище получили плик от двореца Кенсингтън.

Меган и Хари изпратиха хиляди благодарствени писма, в които сложиха свой черно бял брачен портрет

„Чорапи задължително се подаряват в трите най-важни моменти от живота на човека. Първият е раждането на детето. Бабата, която е израждала бебето, го е обувала с чорапки, за да го подготви за житейския му път. Вторият момент е на сватбата – в даровете задължително трябва да има чорапи. И третият път – когато напускаме този свят. Вярвало се е, че на другия свят починалите могат да познаят половинката си по чорапите и да бъдат отново заедно“, разказва пред „Дарик“ читалищният секретар Румяна Джибова.

По думите й баничанските плетива ги има във всички точки на света – Америка, Германия, Холандия, Русия, Зимбабве. Това са чорапи, поръчани за младоженци, и чорапи, които са изпратени на българи, живеещи далеч от родината.

- реклама -