Нашествие: Плъхове превзеха домовете и автомобилите на британци

„Това е някакво нашествие“: Плъхове превзеха домовете и автомобилите на британци. „Всеки път, когато отида до колата, те тичат вътре“, казва една от жителките.

Жители на жилищен блок

в британския град Питърбъро, графство Кеймбриджшър, се оплакаха от нашествие на плъхове, съобщи Metro. Местни жители твърдят, че плъхове с различни размери са превзели домовете им и околностите. Хората отказват да плащат наем в знак на протест срещу бездействието на местната жилищна асоциация.

Според една от наемателките,

25-годишната Аби Снарт, плъховете са влезли в колата ѝ, паркирана пред дома ѝ, и са деактивирали алармата.

„Всеки път, когато отида до колата, те тичат вътре. Това е някакво нашествие“, твърди тя.

Гризачите също сдъвкали предпазния колан

на столчето на детето ѝ. Жената допълни, че по стените на къщата постоянно пълзят плъхове. Поради тази причина жителите не могат да отварят прозорци, което води до появата на мухъл в апартаментите им. Снарт призна, че се страхува дори да изхвърли боклука, защото гризачите скачат върху нея и съседите ѝ.

Друга жителка каза, че плъхове са

развалили коледните подаръци на детето ѝ. Жената оставила подаръците в колата за една нощ, а когато се върнала, открила, че са сдъвкани от плъхове.

„Дори тези, които не бяха сдъвкани, трябваше да ги изхвърлим, защото по тях имаше урина от плъх“, казва тя.

Първоначално служителите на

жилищната асоциация са отказали да компенсират наемателите или да разрешат проблема. Сега обаче организацията твърди, че е разработила план за борба с вредителите. В близко време служители на сдружението, заедно със специалист по околната среда, ще посетят жилищата и ще предприемат мерки за отстраняване на проблема.

По-рано беше съобщено, че жителите на

рибарски град в Австралия са били ужасени от нашествие на плъхове. Според тях броят на гризачите се е увеличил значително за няколко седмици и оттогава броят им непрекъснато расте: те буквално са превзели цялото крайбрежие.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено