Наш оръжеен магнат с най-скъпото имение в Бевърли Хилс ще прави части за ракети в Пловдив

 

Това имение в Бевърли Хилс е собственост на Христо Христов

Оръжейният и строителен магнат Христо Христов, за когото преди 2 г. се разбра, че е купил най-скъпото имение в Бевърли Хилс за 34, 6 млн. долара, възнамерява да прави части за ракети в Пловдив. Това става ясно от уведомлението за инвестиционно намерение, което е подадено от фирмата „Сейдж Технолоджис“ в регионалната екоинспекция. То е с дата 9 юни т.г.

В него се посочва, че става въпрос за производство на продукти, свързани с отбраната, което ще се осъществява в съществуващото вече предприятие на компанията на Околовръстното шосе на Пловдив. Там се намира 4-етажна сграда и в момента се правят машинни елементи.

Намерението на фирмата е разширяване на производството, като ще се извършва монтаж на отделни модули и на ракета 9F 111 FANTOM, неснарядена в контейнер. Окончателното окомплектоване с барути ще е във ВМЗ в Сопот.

От „Сейдж Технолоджис“ уверяват, че  в завода на Околовръстното няма да има производство, както и монтаж на барути. Липсва риск от взрив. Работните места били обезопасени, а персоналът обучен.

Очаква се становището на екоинспекцията в Пловдив.

- реклама -