Населени места без ток заради силния вятър

През последното денонощие на територията на община Враца е преминал вятър със скорост над 140 км/ч.

Най-сериозни са проблемите в квартал „Кулата“, където има къщи с напълно разрушени покриви, компрометирани електрически стълбове, както и паднали дървета. Екип на ЧЕЗ временно преустанови електрозахранването в квартала, тъй като има множество скъсани проводници.

Силният вятър през последното денонощие е прекъснал електрозахранването в шест села в община Ловеч, съобщиха от пресцентъра на общината.

Напълно без ток са Александрово, Деветаки и Тепава, а с частично нарушено електрозахранване са Дойренци, Дренов и Умаревци.

Екипите на електроразпределителното дружество работят по отстраняването на авариите и се очаква до 20.00 часа те да бъдат отстранени.

През изминалата нощ вятърът е повалил бор, който е паднал върху необитаема къща в село Стефаново, но са нанесени само материални щети. Няма пострадали хора, допълват от пресцентъра на общината.

Пазарджик

Пет населени места от областта са без ток заради аварии в резултат на силния вятър, съобщиха от електроразпределителното дружество. Без електрозахранване са селата Лесичово, Боримечково, Калугерово, Виноградец и Сестримо. Аварийни групи на дружеството работят за отстраняване на проблемите и възстановяване на нормалното подаване на електричество.

- реклама -