Карлос Насар
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Насар дебютира с медал на Европейското по щанги

България взе нов медал Европейското първенство по вдигане на тежести в Москва. Отличието беше спечелено от дебютанта Карлос Насар. Той взе сребро в кат. 81 кг. Другият наш представител Юндер Бейтула се нареди шести.

17-годишният Насар направи два успешни опита в изхвърлянето – на 158 и на 163 кг. Така той беше втори преди паузата, на 1 кг от италианеца Антонио Пицолато. В изтласкването двамата се дебнеха опит за опит и завършиха с по 206 кг. Това отреди злато в двубоя за Пицолато с 370 кг и сребро за българина с 369 кг. Насар обаче грабна титлата във второто движение.

Бейтула беше десети след изхвърлянето с успешен опит на 150 кг. Той изтласка 196 кг и завърши с 346 кг двубой.

По-рано през деня Мария-Магдалена Кирева с 95 кг се нареди пета в изхвърлянето на кат 71 кг. В изтласкването след два неуспеха на 108 кг тя се отказа поради контузия.

С три златни, два сребърни и един бронзов медала в двубоите България остава лидер в класирането по нации. Нашите са начело и в общото подреждане по отличия в движенията с 8 златни, 5 сребърни и три бронзови медала.

Утре и в петък няма наше участие в Москва. Българското представяне в руската столица ще завърши в събота, когато в кат. 102 кг от ще вдигат Васил Маринов и Дейвид Фишеров, а в кат. до 109 кг ще излезе европейският младежки шампион Христо Христов.

- реклама -