Нарушение в границите на природен парк: Джип заседна в снежна пряспа на Витоша

Потребители в социалните мрежи алармират за поредното нарушение в границите на природен парк.

Шофьор на черен джип подкарал возилото по Зелената писта на Витоша, в посока Черни връх, разказват очевидци, но затънал в дълбокия сняг и закъсал. На забележките, че е в нарушение, а с действията си създава опасност за преминаващите по един от най-популярните туристически маршрути, мъжът отговорил с вербална агресия, споделят още присъствалите.

Случката се разиграла в почивния неделен ден, на 13 декември, когато в близката до София планина се събират много любителите на зимните спортове.

Коментари от мрежата.

Снимките на затъналия в снега джип бяха публикувани в редица Фейсбук групи, събирайки стотици негативни коментари. Пред очевидците пък мъжът е обяснил, че предната нощ се отправил с колата си към планината, за да окаже помощ на бедстващи приятели, а след като им помогнал, а те слезли в София, се върнал да търси изгубения си телефон – версия, която от коментарите се вижда, че всички намират за неправдоподобна.

За БГНЕС от дирекцията на природен парк „Витоша“ посочиха, че до този момент не са получили официален сигнал по случая, но увериха, че веднага щом това стане, ще започнат проверка.

- реклама -