депутати НС гласуване, Закон за търговска тайна партийна субсидия

Народното събрание избра Емил Димитров-Ревизоро за нов екоминистър

Със 111 гласа „За“ депутатите утвърдиха Емил Димитров-Ревизоро за нов министър на околната страна и водите.

Димитров замества на поста Нено Димов, който бе арестуван и обвинен в умишлена безстопанственост, довела до водната криза в Перник.

Веднага след това новият министър положи клетва.

Димитров благодари на депутатите, с които работи през последните години. Това е „най-висшият“ орган на държавата, така че някой да твърди, че съм се натискал за пост е нелепо, заяви Ревизоро. Той разкри, че се е чудел как да предложи на депутат от ГЕРБ да влезе в екипа му, за да помага, тъй като това е вид понижение в длъжност.

През целия си живот съм бил държавен служител, работил съм за всички правителства. Работил съм за всички вас, обърна се към народните представители Димитров. Голяма част от сенчестия бизнес съм го поставил на светло, похвали се Димитров. Никой друг освен премиера, не може да реши проблема в Перник, подчерта Димитров.

Той посочи, че би могло да се каже – бизнесът да има собствен сондаж, след като му трябва технологична вода, а не питейна. Лесно е обаче да кажем бизнесът минава на собствено захранване, но не навсякъде има възможност. Но пък и гражданите трябва да са с предимство подчерта Димитров.

Трябва да решим проблема, сигурен съм, че с експертите, които имаме там на място в Перник, ще се реши въпросът, но трябва да се справим с последствията, каза още Ревизоро.

За отпадъците – хубаво е да кажем няма да влизат в България отпадъци, а ще излизат ли? Цяла Европа събира и разделя боклуците и ги изгаря максимално. За мен контролът е важен – как влиза през границата, как се ползва. Голяма част от боклуците в момента се разбира 3 г. след това какво сме направили с тях, обясни Димитров.

Ще делегирам отговорности за всички, ще търся персонална отговорност.

Надявам се да сложа правилните хора. Не отивам с намерение да съм метла, каквато и да било – синя, червена, жълта. Искам мандатът ми да мине нормално и да има резултати и да помогна на всички колеги, които са ангажирани с кризата в Перник. Ще направя всичко възможно бързо да вляза в дейността на министерството, ще изпълнявам програмата на настоящото правителство. Ще работя с всички, обеща Ревизоро.

 

Очаквайте подробности!

- реклама -